Charlotte Edwards: “Nu ne îngrijorează cine jucăm … este nevoie doar de o minge”

Începând cu intrarea automată în decident, vipers-ul sudic de top se va întâlni cu câștigătorul semi-finalului precedent dintre Western Storm, condus de succesorul Angliei, Heather Knight și Loughborough Lightning sub Georgia Elwiss. “Nu am intrat în acest turneu pentru a veni pe locul al doilea”, spune Edwards. Ea se mulțumește cu forma pe care partea ei Southampton o are înainte de ziua finală – au câștigat patru și au pierdut unul în liga – dar este foarte conștient de faptul că turneele în formatul cel mai scurt al jocului pot convoca. “Am jucat destul cricket pentru a ști că trebuie să faci performanță în ziua respectivă și cu T20 cricket nu este neapărat cea mai bună echipă – este cea mai bună echipă a zilei”, adaugă ea. poate fi încrezător în profunzimea și experiența pe care Viperii îl aduc la final, ilustrată de cinci dintre primii șase batsmeni care se mândrește cu 1.048 de capace internaționale între ele.Și toți găsesc forma la momentul potrivit. În tot acest timp, un alt internațional pe termen lung, Arran Brindle, a fost cel mai impresionant dintre loturi; de 34 de ani nu trebuie încă să fie concediat după 18 luni de la cricket.

“Fără îndoială, experiența noastră ne va ajuta duminica și, sperăm, îi vom liniști pe tineri”, spune Edwards. o mulțime de talente tinere rotunjind în a XI-a. Singura lor pierdere a venit împotriva furtunii, datorită stafaniei Taylor a Indiilor de Vest, care a zdrobit un neînvins 78.Ar veni împotriva liderului de marcă de lider să fie o preocupare dacă Western Storm va face finala? “Am vorbit despre faptul că unii dintre cei mai buni jucători din lume se află în competiție și un jucător din cricket T20 poate lua jocul departe de tine”, spune Edwards. “Dar nu suntem atât de îngrijorați de cine joacă pentru că are nevoie doar de o minge.” În ceea ce privește Loughborough, ei se vor sprijini pe tineri, luptând pe o parte cu mult mai puțini veterani, pe toți cei de la capătul planetei Ellyse Perry și Dane van Niekerk.

Wunderkind-ul propriu-zis al Vipers vine sub forma tweaker-ului Linsey Smith, de 21 de ani.Adăugat la echipă numai după ce Edwards a fost concurat în deschiderea sezonului (lipsind următorul joc), a terminat ca prim-branșier, pretinzând opt la opt runde pe secundă. “Nu am fost surprins, “Spune Edwards. “Când am jucat împotriva ei, am spus că această fată trebuie să fie în echipă. Baterea pe cap a ajutat-o ​​să o aducă în echipă și ea a fost jucătorul pe care l-am dorit deoarece spinul stâng al brațului în T20 este atât de important.Ea este un lucru feisty, de asemenea. “Edwards” episodul poate fi fost o binecuvântare pentru Smith, dar a staționat eforturile sale cu bât. “Nu le dau la fel de bine cum mi-ar plăcea, dar am jucat suficient pentru a ști că ești doar o singură lovitură și sperăm că va fi duminică”. Întrebat dacă dorește Super Liga a început atunci când avea 26 de ani și nu 36 de ani, Edwards răspunde că este mulțumită de ea în viața ei, desfășurând acum experiența ei pentru ai ajuta pe alții. “Nu ma invidiez deloc si speram ca am inca doi ani sa ma joc”, spune ea. Cariera ei va continua prin Big Wash League (WBBL) in Australia.În ceea ce privește standardul de cricket din Super League, Edwards este aproape în mod unic plasat pentru a evalua. “Vorbind cu o mulțime de fete care au jucat WBBL, cred sincer că standardul [în Anglia] este echivalent, dacă nu ușor mai bun”, adaugă ea. “Ellyse Perry mi-a spus că este impresionată de standardul cricketerilor județeni care au fost potențial mai buni decât [jucătorii interni] în WBBL”. Misiunea mai largă a lui Edwards este ca “să inspire multe fete ridica o minge si o bat “. Mai mult de 15.000 de fani au trecut prin porțile din cele 15 jocuri – cu mulțimea individuală de două ori depășind 2.200 – îmbunătățind confortabil așteptările administratorilor care acum regret că nu au avut jocuri televizate în sezonul întâi.Dar asta va veni. Audiența a inclus și unul dintre prietenii lui Edwards, care a adus trei fete la ceas și care nu au reușit să obțină niciodată lilieci de crichet și bile din mâinile lor. “A fost succesul pentru mine”, spune ea. “Știind că fetele tinere au coborât și au cumpărat cu adevărat în ea.” Și va susține trofeul veni seara duminică? “Va fi o zi foarte speciala, dar nu sunt prea incantata inca, am jucat destul cricket pentru a sti asta”, spune Edwards. “Dar sunt bine pentru asta”.