Premier League nu va pune în aplicare versiunea voluntară a regulii Rooney

Premier League nu intenționează să urmeze exemplul Ligii de Fotbal prin implementarea unei versiuni voluntare a regulilor de fotbal a lui Rooney în sezonul viitor.

În cadrul regulii Rooney, cel puțin un candidat non-alb trebuie intervievat pentru toate vacanțele manageriale, dar sursele din Premier League subliniază faptul că, în prezent, nu există o echipă de talente de vârf la nivel înalt de vagoane negre, asiatice și minoritare (BAME) pentru a face o astfel de cerere fezabilă.

Cu toate acestea, este binevenit numirea Asociației de Fotbal a fostului Bristol City, Swindon și Sheffield United centru înainte-Wayne Allison ca noul său manager de proiect BAME, salutând instalarea sa ca un important pas înainte.Kick It Out salută fotbal League League lui Rooney propuneri Citește mai mult Richard Scudamore, directorul executiv al Premier League, este înțeles că este preocupat să se asigure că antrenorii potențial promițători non-albi nu sunt descurajați să-și desfășoare cariera la joc cel mai inalt nivel.Îngrijorat de faptul că cultura engleză a fotbalului dictează că uneori are o privire asupra talentului de coaching neexploatat, el dorește să coopereze cu inițiativele lui Allison și deja a susținut un sistem în care cluburile sale garantează rolurile de coaching ucenic pentru cei din medii non-albă. p> Se speră că cluburile individuale din Premier League vor primi bun venit vizitelor de la Allison ca atacant cunoscut ca “șeful”, care încearcă să-i convingă să ofere oportunități sporite antrenorilor non-albi.O listă “pregătită” compusă de FA, PFA și LMA va fi disponibilă tuturor cluburilor din Premier League și Football League, detaliind antrenorii disponibili BAME și calificările acestora. Campionatul, Liga 1 și Liga a Doua vor opera o schemă pilot prin care vor intervieva unul sau mai mulți candidați BAME pentru fiecare post vacant manager sau antrenor. Toate cluburile din Liga trebuie să intervieveze un minim de un concurent BAME pentru fiecare rol de coaching al tineretului. Speranța este că schema va ajuta la schimbarea culturii predominante, eventual crescând numărul de manageri negri care lucrează în Liga de Fotbal de la cifra actuală de șase.

Având în vedere numărul de jucători non-alb profesioniști implicați în jocul intern, această cifră rămâne remarcabil de scăzută.Deși regula lui Rooney a fost introdusă inițial într-o încercare de a ajuta o mulțime de antrenori de la NFL care au fost ignorați în mod constant atunci când jobul No1 a scăzut vacant, Liga de fotbal consideră că adoptarea voluntară de către cluburi va ajuta la corectarea a ceea ce Gordon Taylor, directorul executiv, a descris ca “rezistenta” fotbalului englez in a angaja manageri negri. Pana in momentul in care se incepe la nivel secund, Premier League crede ca plasamentele automate ale candidatilor BAME pe fiecare lista scurta manageriala Premier League ar putea fi interpretat ca un simplă pansament cosmetic.